می خواهیم با هم انواع روش های ساخت سایت رایگان را در این مقاله بررسی کنیم و با معایب و مزایای هر روش آشنا شویم. ببینیم اصلا ساخت سایت رایگان در عمل امکان پذیر است یا خیر و اینکه خودمان چه مواردی را باید بلد باشیم تا بتوانیم یک وبسایت با هزینه ی صفر برای خود بسازیم و حتی در گوگل هم نمایش داده شود. همه ی این ها را به صورت مفصل در این مقاله باهم بررسی می کنیم تا به این سوال پر تکرار پاسخ دهیم.
چطور یک وب سایت بسازم؟
ساخت و طراحی وبسایت ها به روش های مختلفی انجام می شود. از برنامه نویسی تا استفاده از سایت سازهای آماده که با زحمت خیلی کمی می توانید یک وبسایت برای خود راه اندازی کنید. اگر بخواهیم روش ها مختلف را بررسی کنیم باید توضیحات خیلی زیادی را بدهیم که از حوصله ی این مقاله خارج است؛ برای همین فقط به روش هایی می پردازیم که به صورت رایگان یا با کمترین هزینه بتوان این کار را انجام داد.
در جواب سوال بالا باید بگوییم که اگر وبسایت رایگان می خواهید باید خودتان دست به کار شوید و مراحل مختلف کار را آموزش دیده و تک به تک پیاده سازی کنید. سعی می کنیم در این مقاله مواردی که باید بدانید تا بتوانید یک وبسایت را خودتان طراحی کنید به شما معرفی کنیم.
پکیج کامل طراحی سایت
وقتی عبارت پکیج کامل طراحی سایت را در گوگل جستجو کنید، دو دسته وبسایت به شما پیشنهاد داده می شود. دسته اول وبسایت های آموزشی هستند که به شکل رایگان و پولی بسته های آموزشی طراحی سایت و سئو را برای ارائه به شما آماده کرده اند. دسته ی دوم وبسایت هایی هستند که خدمات طراحی و سئو وبسایت ها را ارائه می دهند. حال بر اساس هدفی که دارید می توانید یکی را انتخاب کنید. در ادامه شما را با بعضی از این وبسایت ها آشنا می کنیم.
ساخت سایت رایگان؛ آیا حقیقت دارد؟
بله، حقیقت دارد اما سوال مهمتر این است که چطور می توان یک سایت رایگان ساخت؟ دو روشی که از همه در دسترس تر است:
- طراحی سایت توسط خودتان
- استفاده از سایت سازهای رایگان
از بین این دو روش، راه اول سخت تر اما مطمئن تر است ولی راه دوم بسیار راحت تر ولی موقتی است. زمانی که خودتان دست به کار شده و آموزش های لازم را برای ساخت و راه اندازی وبسایت ببینید، در صورتی که یک آموزش حرفه ای را با دقت و کامل ببینید احتمالا حدود ۳ ماه از شما وقت می گیرد، بعد از آن می توانید شروع به طراحی وبسایت خود کنید. با این روش به جز هزینه ای که احتمالا برای آموزش کرده اید، هزینه ی دیگری را برای طراحی سایت پرداخت نمی کنید (البته هزینه هاست و دامنه باید پرداخت شود) با این روش به صورت کامل زیر و بم کار را می دانید و زمانی که وبسایت شما پیشرفت کرد و نیاز بود افراد جدیدی برای کارهای وبسایتتان استخدام کنید، خیلی دقیق تر می توانید فرد متخصص را پیدا کرده و نیازهای کار خود را به او منتقل کنید؛ همچنین می توانید با تسلط کامل فرآیند کارها را بررسی کنید، چون دانش اولیه کار را پیدا کرده اید.
اما اگر زمان کافی و حوصله دیدن آموزش های نه چندان آسان طراحی سایت را ندارید و می خواهید یک وبسایت رایگان هم داشته باشید، باید از سایت سازهای آماده رایگان استفاده کنید. با استفاده از این ابزار می توانید در زمان بسیار کم و دانش نسبتا کم یک وبسایت راه اندازی کنید. البته این را بدانید که رایگان بودن این روش نیز محدود به زمان اندکی است و بعد از مدتی برای ادامه ی استفاده از این سرویس ها باید حق اشتراک پرداخت کنید. از طرف دیگر ساخت سایت با سایت سازهای آماده باعث می شود بسیاری از ویژگی هایی که یک وبسایت وردپرسی دارد را از دست بدهید.
به طور مثال سایت سازهای آماده معمولا دارای امکانات اولیه و محدودی هستند که در صورتی که نیاز به توسعه و پیشرفت وبسایت داشته باشید، به شدت دچار مشکل می شود و دست شما برای هر نوع توسعه ای بسته می شود. به همین دلیل است که استفاده از این روش، برای راه اندازی یک کسب و کار واقعی که بخواهید روی آن حساب کنید اصلا توصیه نمی کنیم. اما برای کسب تجربه و آشنایی می تواند تجربه جالبی باشد.
واقعیتهای ساخت سایت رایگان
مهمترین واقعیت ساخت سایت رایگان این است که قرار نیست کارایی و امکانات حرفه ای که توسط یک تیم توسعه و طراحی وبسایت به شما ارائه داده می شود در روش ساخت سایت رایگان هم همان امکانات و کارایی را داشته باشید. زمانی که به صورت حرفه ای یک وبسایت طراحی می شود و تحویل شما می شود متوجه می شوید که به مراتبط تمامی موارد بسیار پیشرفته تر از حالت رایگان است، به حدی که اصلا این دو روش را نمی شود با یکدیگر مقایسه کرد. پیشنهاد هر کارشناس حرفه ای و باتجربه ی این حوزه به شما استفاده از یک طراح متخصص برای راه اندازی کسب و کار آنلاین است.
آموزش ساخت سایت رایگان ممکن است برای شما جذاب باشد پس بهتر است به مقاله ای که برای این موضوع نوشته ایم نیز مراجعه کنید.
اما برخی یک سری مواردی را مطرح می کنند که می خواهیم مقداری آن ها را بررسی کنیم:
مورد اول: با وردپرس، رایگان سایت بسازید
پاسخ بله است، اما چه سایتی و با چه روشی؟ دانلود وردپرس رایگان است، برای هاست و دامنه هم شاید بتوان با جستجو در گوگل روش های رایگانی را پیدا کرد. برای قالب و افزونه ها نیز از سایت ها مختلف می توان نسخه های نال شده یا هک شده را دانلود کرد و بر روی سایت آن ها را نصب کرد.
ولی این آش شعله قلم کار اسمش چیست؟ سایت؟ آیا می شود بر روی این بستری که هر لحظه امکان هک شدن، حذف شدن اطلاعات از روی هاست و هزار مشکل دیگر کسب و کاری راه انداخت؟
جواب در این صورت یک {نه} بزرگ است.
در صورتی که از همین وردپرس که شرکت ارائه دهنده ی آن به صورت رایگان در اختیار همه قرار داده است و بسیار بستر حرفه ای و مناسبی برای ساخت یک وبسایت حرفه ای است؛ توسط یک طراح و توسعه دهنده ی متخصص و حرفه ای وردپرس استفاده شود می تواند بسیار بستر مناسبی برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی باشد. یک فرد متخصص، هرگز از قالب و افزونه هک شده و رایگان استفاده نمی کند، بلکه با پرداخت هزینه ی نه چندان کم، آن ها را از ارائه دهنده های اصلی به صورت کاملا اورجینال و لایسنس دار تهیه می کند و بر روی وردپرس نصب می کند. همچنین با تجربه ای که دارد بهترین تنظیمات و تغییرات را مناسب با کار شما بر روی این ابزارها انجام می دهد تا بتوان بهترین بازدهی و خروجی را از یک وبسایت گرفت.
مورد دوم: سایت ساز و فروشگاه سازهایی که رایگانند!
در بالا هم به این مورد اشاره کردیم که این رایگان بودن، فقط برای مدت کوتاهی است و بعد از مدتی باید حق اشتراک این سرویس ها را پرداخت کنید که وبسایت هایی که با سایت ساز ساخته می شوند بسیار کم امکانات هستند و میزان توسعه پذیری بسیار پایینی دارند. اگر هم مدت محدودی را برای استفاده قرار ندهند، امکانات این وبسایت بسیار بسیار محدود است، مثلا فقط تعداد خیلی کمی کالا می توانید منتشر کنید یا مقالات بسیار کمی می توانید بنویسید و محدودیت های بسیار زیاد دیگر.
مورد سوم: طراحی سایت رایگان = طراحی سایت ارزان
هر رایگان و ارزانی در هر چیزی دلیلی دارد. حداقل در این حوزه می توانیم بگوییم به دنبال چیز ارزان نباشید چون حتما در آینده به شما ضرر می زند. اما منظور از این جمله این نیست که هر گرانی هم خیلی خوب است. باید با دقت تمامی وبسایت های ارائه دهنده خدمات طراحی وبسایت و کسب و کار اینترنتی را بررسی کنید و یک رنج قیمتی را با توجه به امکاناتی که می خواهید به دست آورید. سپس می توانید یکی را با توجه به سلیقه و تحقیقاتی که کردید انتخاب کنید. برای پیدا کردن قیمت و مواردی که باید بدانید می توانید به مقاله ای که راجع به قیمت طراحی سایت فروشگاهی در وبلاگ اوبرا نوشته ایم مراجعه کنید، همچنین در قسمت خدمات اوبرا نیز می توانید خیلی دقیق هزینه ها و امکانات مختلف را ببینید و انتخاب کنید.
بالاخره چه کار کنیم؟ پس هزینه ساخت سایت چقدر است؟
اولین کار این است مقاله قیمت طراحی سایت شرکتی و قیمت طراحی سایت فروشگاهی را مطالعه کنید تا بدانید که چه مواردی را باید برای قیمت در نظر بگیرید. حالا به گوگل بروید و مواردی که در مقاله گفته شده را جستجو کنید و وبسایت هایی مثل اوبرا را پیدا کنید و در صفحه ی خدمات آن ها به دنبال قیمت ها بگردید و ببینید با آن قیمت چه خدمات و امکاناتی را به شما ارائه می دهند. به این صورت می توانید خیلی دقیق و درست هزینه ساخت سایت را برای خودتان برآورد کنید.
یک راهنما جامع نیز برای طراحی سایت فروشگاهی مختص شما طراحی کرد ایم که می توانید از آن برای انجام کار راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود کمک بگیرید.
روش های ساختن سایت
روش های ساخت سایت تقریبا چند مورد مشخص است که بیشترین محبوبیت را استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس دارد که ویژگی های بسیار زیادی را نسبت به سایر روش ها دارد. که برای آشنایی با این روش در مقالات متعددی را در وبلاگ اوبرا منتشر کرده ایم.
اما روش های دیگر مثل:
- برنامه نویسی از پایه
- وردپرس و برنامه نویسی اختصاصی
- استفاده از سایت ساز
این موارد نیز ویژگی ها و معایب خود را دارند که بهتر است هر کدام را در گوگل یا وبلاگ اوبرا جستجو کنید تا با آن بیشتر آشنا شوید.
مزایا و معایب ساخت سایت رایگان در گوگل
بابت ساخت سایت رایگان در گوگل به صورت خیلی مفصل و کامل در مقاله ی مربوط به آن توضیح داده ایم که ساخت سایت در گوگل دقیقا به چه معنی است و چه مزیت ها و معایبی می تواند داشته باشد. همچنین هزینه ساخت سایت در گوگل را نیز بررسی کردیم که می تواند برای شما کاربردی باشد.
مزایا طراحی سایت به کمک وردپرس
مزایای طراحی سایت با وردپرس را می توان به شکل زیر نام برد:
- سرعت راه اندازی بالا
- هزینه ی کمتر نسبت به روش های دیگر
- توسعه پذیری بالا
- مناسب نیاز ۹۹ درصد کسب و کارها
- وجود افراد متخصص در این حوزه
- هزینه نگهداری و پشتیبانی کم
- و موارد زیاد دیگر
موارد بالا مهمترین ویژگی ها و مزایا ی طراحی سایت به کمک وردپرس بود که برای آشنایی دقیق تر با این موارد حتما مقالات دیگر را هم مطالعه کنید.
سلام وقت بخیر
من در یک سایتی دیدم که کار ساخت سایت رایگان انجام میدن اگر مورد تایید بود هزینه رو دریافت می کنن. مشکلی نداره؟
ساخت سایت رایگان معمولا در تیم هایی که کار طراحی سایت انجام میدهند به این شکل انجام نمی شود. ممکن است مبلغی از پروژه را دریافت کنند و طراحی را تا قسمتی جلو ببرند. سپس یک دسترسی محدود به کارفرما می دهند تا موارد را بررسی و تست کند و سپس پروژه را نهایی میکنند و هزینه کامل دریافت می شود.
در قسمت روش های ساخت سایت، روش وردپرس با قالب آماده رو پیشنهاد می کنید یا قالب اختصاصی ساخته بشه؟
وقت بخیر
بسته به نیازی که برای کارتون دارید می تونید انتخاب کنید. قالب های آماده باعث میشه هزینه به شدت کاهش پیدا کنه و خیلی سریعتر سایت راه اندازی بشه؛ از اون طرف قالب اختصاصی که حرفه ای برنامه نویسی شده باشه می تونه سبک تر باشه و دقیقا مطابق نیاز شما ساخته بشه. هر کدوم مزیت های خودشون رو دارن.
ساخت سایت رایگان در گوگل ، یعنی خود گوگل جایی داره که ما می ریم داخلش سایت می سازیم؟
ساخت سایت رایگان در گوگل، کلا عبارت خیلی دقیقی نیست ولی بعضی افراد به این شکل فکر می کنند که سایت داخل گوگل ساخته میشه (البته گوگل سرویس سایت ساز هم داره)
ولی سایت ها به صورت کلی در کامپیوتر طراح و برنامه نویس، ساخته می شوند و بعد روی سرور نصب میشن. بعد از این مراحل آدرس و ساختار سایت به گوگل معرفی می شه. با ابزارهایی که گوگل در اختیار سایت ها قرار داده.
سلام میشه روش ساخت سایت رایگان رو بهمون یاد بدید که چطور داخل گوگل یا سایت سازهای دیگه این کار رو انجام بدیم؟
سلام وقت بخیر
بله حتما در مقالات و آموزش های آینده این موارد رو آموزش خواهیم داد. حتما داخل یوتیوب و شبکه های اجتماعی اوبرا عضو باشید تا به محض انتشار مطلع شوید.
تلگرام
یوتیوب
آپارات