آموزش

۰ تا ۱۰۰ روند طراحی سایت فروشگاهی (راهنما جامع)

تیم طراحی سایت فروشگاهی

یک سایت فروشگاهی یک سیستم اتوماتیک است که شما را تا حد زیادی در فروش محصولاتتان یاری می کند. به طور خلاصه می توانیم بگوییم یک سایت فروشگاهی مشابه یک فروشگاه فیزیکی کار می کند با این تفاوت که هیچ محدودیتی در مکان قرارگیری این فروشگاه در شهر یا کشور شما وجود ندارد و همچنین می توانید در ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته آن را باز بگذارید تا مشتریان از محصولات شما دیدن کنند و از شما خرید کنند بدون آن که شما درگیری و مشغله ی زیادی برای این موضوع داشته باشید. تصور کنید یک فروشگاه فیزیکی فقط اگر این ویژگی شبانه روزی را به همراه اینکه بتوان در یک محل پر رفت و آمد را به همراه هم داشته باشد، چه هزینه ی سنگینی را برای صاحب آن فروشگاه به بار می آورد.

محتوا پنهان
2 ۱۰- گرفتن تلفن گویا برای پشتیبانی سایت

مراحل تاسیس یک فروشگاه آنلاین حرفه ای و کامل

توجه داشته باشید در زیر مواردی که یک فروشگاه آنلاین خیلی حرفه ای و کامل در شروع نیاز دارد را برای شما آورده ایم:

۱- انتخاب محلی برای انبار محصولات، افراد پشتیبان و پیگیری مشکلات مشتریان و…

۲- بررسی بازار و انتخاب محصولی استراتژیک برای شروع فعالیت که بتواند مزیت رقابتی نسبت به رقبا داشته باشد

۳- انتخاب نام برند و کسب و کار آنلاین یا فروشگاه اینترنتی

۴- انتخاب تکنولوژی بستر فروشگاه آنلاین (نوع سایت، اپلیکیشن و…)

۵- تشکیل تیم پشتیبانی فنی و پاسخگوی مشتریان و…

۶- خرید دامنه متناسب با نام برند و گرفتن اکانت های شبکه های اجتماعی

۷- خرید یک نرم افزار مدیریت حسابداری با قابلیت اتصال به فروشگاه اینترنتی

۸- خرید تجهیزات از جمله: سیستم کامپیوتر، پرینتر، بارکد اسکنر و…

۹- خرید تجهیزات مصرفی از جمله کارتن،‌نایلن بسته بندی، چسب و…

۱۰- گرفتن تلفن گویا برای پشتیبانی سایت

۱۱- طراحی سایت (در اینجا وردپرس انتخاب شده)

۱۲- نیاز سنجی و مشاوره با صاحب کسب و کار

۱۳- انتخاب قالب مناسب با توجه به نیاز صاحب کسب و کار

۱۴- نصب و پیاده سازی موارد امنیتی

۱۵- طراحی صفحه ی اصلی سایت

۱۶- نصب افزونه ی سئو سایت

۱۷- اطلاعاتی که باید در صفحات درباره ما، تماس با ما، هدر و فوتر سایت و… قرار بگیرد

۱۸- ساخت دسته بندی محصولات و نوشته ها بر اساس نیاز کارفرما

۱۹- طراحی بنرهای مورد نیاز سایت

۲۰- عکاسی حرفه ای از محصولات مخصوص قالب سایت طراحی شده

۲۱- برنامه ریزی تولید محتوا سئو شده برای دسته بندی های ایجاد شده در سایت

۲۲- تولید محتوا و بارگذاری محتوا دسته بندی ها

۲۳- بررسی سایت توسط کارفرما و رفع مشکلات در صورت نیاز

۲۴- برنامه ریزی تولید محتوا برای محصولات سایت

۲۵- تولید محتوای مختص محصولات

۲۶- بارگذاری محصولات روی سایت

۲۷- برنامه ریزی تولید محتوا مقالات برای وبلاگ

۲۸ – تولید محتوا مقالات طبق برنامه

۲۹ – زمان بندی انتشار مقالات

۳۰- خرید هاست مناسب

۳۱- انتقال سایت به روی هاست و پابلیش کردن سایت

۳۲- اضافه کردن امکاناتی همچون ورود با کد پیامکی، اتصال به حسابداری، صدور فاکتور آنلاین

۳۳- اتصال به سیستم پست و قراردهای مرتبط

۳۴- گرفتن درگاه پرداخت

۳۵- گرفتن اینماد و نماد اعتماد

۳۶- اتصال به آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل

۳۷- بررسی مستمر وضعیت سلامتی سایت از نظر فنی

۳۸- بررسی مستمر محتواهای تولید شده و آپدیت محتوا

۳۹- رپورتاژ و بک لینک و تبلیغات

۴۰- اتصال سایت به سایت های ترب، تخفیفان، اسنپ، دیجی کالا و…

۴۱- محدودیت دسترسی به قسمت های سایت و پنل ها

در بالا لیستی از موارد و کارهایی گفته شد که هر فروشگاه اینترنتی حرفه ای برای شروع به آن نیاز دارد، هرچند ممکن است بر اساس نوع محصول و کسب کار مواردی به این لیست اضافه یا کم شود.

حالا می خواهیم به توضیح هر یک از این موارد بپردازیم تا بتوانیم واضح تر کارهایی که در هر مرحله انجام می شود را درک کنیم:

۱- انتخاب محلی برای انبار محصولات، افراد پشتیبان و پیگیری مشکلات مشتریان و…

اکثر افراد وقتی از سایتی خرید اینترنتی انجام می دهند شاید به این فکر نکنند که چه تیمی برای سرپا نگه داشتن این سایت و اطمینان از کارکرد صحیح تمامی موارد پشت آن مشغول به کار هستند. به طور مثال دیجی کالا که بزرگترین سایت ایران و خاورمیانه است در زمان نوشتن این مطلب بیشتر ۹۰۰۰ نفر در قالب تیم های مختلف مشغول به کار هستند که همین تیم ها در قالب یک سری افراد در اندازه ی بسیار کوچکتر کاری برای یک وبسایتی که تازه شروع به کار کرده و بخواهد بهترین بازدهی را داشته باشید نیاز است.

بیشنهاد می دهم برای داشتن اطلاعات بیشتر که ممکن است برای شما جذاب باشد سایت درباره گروه دیجی کالا را بازدید کنید که می تواند برای شکل گیری ذهن شما درباره ی آینده ای که می تواند برای کسب کار شما اتفاق بافتد کمک کند.

حال باید محلی مناسب را که ترجیحا در محل سرویس دهی شرکت های پستی مثل شرکت پست ملی ایران و تیپاکس و… است را انتخاب کنید. از جمله ویژگی هایی که این محل باید داشته باشید دسترسی مناسب به حمل و نقل عمومی تا افراد تیم شما بتوانند به راحتی در محل کار حضور پیدا کنند تا برای پیدا کردن افراد کارآمد و متخصص دچار مشکل به دلیل دوری از مرکز شهر و… نشوید.

ویژگی بعدی باید این محل دارای قفسه های استاندارد متناسب با نوع کالاهای شما باشد تا بتوان به درستی کالا ها را انبار کرد و همچنین دسترسی افرادی که سفارشات را آماده می کنند راحت بوده و بتوانند کالا ها را به سرعت پیدا کنند.

مواردی دیگری که در این محل نیاز است فضا برای افرادی که باید حتما در انبار و دفتر سایت شما کار کنند و همچنین فضای کافی برای تجهیزات همچون سیستم های کامپیوتری و پرینتر و قسمت بسته بندی و دپو محصولات و موارد مصرفی مانند کارتن بسته بندی، چسب و… وجود داشته باشد.

افرادی که نیاز است حتما در محل حضور داشته باشند:

  • مسئول آماده سازی سفارشات
  • حسابدار (در اوایل به صورت پاره وقت کافی است)
  • پیک جهت رساندن سفارشات داخل شهر

افرادی که می توانند به صورت غیرحضوری در آغاز کار شما با شما همکاری کنند:

  • پشتیبان و مدیر سایت
  • نویسنده و تولید کننده های محتوای متنی
  • پشتیبان تلفنی مشتریان
  • ادمین شبکه های اجتماعی مثل: اینستاگرام و…
  • عکاس محصولات
  • و موارد دیگری که بسته به کار شما می تواند متفاوت باشد

۲- بررسی بازار و انتخاب محصولی استراتژیک برای شروع فعالیت که بتواند مزیت رقابتی نسبت به رقبا داشته باشد

ممکن است شما در فروشگاه فیزیکی خودتان تعداد زیادی تنوع کالایی داشته باشید اما برای اینکه بخواهید تمامی این موارد را بر روی سایت خودتان در ابتدا موجود کنید کاری سخت، هزینه بر و زمانبری می باشد.

یکی از بهترین استراتژی ها که به نیچ مارکتینگ هم معروف است آن است که یک بررسی کامل توسط فردی که در حوزه فروش آنلاین فعال است انجام شود و با صاحب کسب و کار نیز مشاوره داشته باشد تا بتواند بهترین محصول را از میان محصولات شما انتخاب کند که در بازار آنلاین به خوبی قابل فروش است و شما یک یا چند مزیت رقابتی در این محصول یا محصولات محدود انتخاب شده دارید که می تواند در شروع به شما خیلی کمک کننده باشد و سرعت رشد فروش شما را بالا برده و در عین حال هزینه های اولیه ی شما را در شروع کار کاهش دهد.

۳- انتخاب نام برند و کسب و کار آنلاین یا فروشگاه اینترنتی

هر کسب و کار نیاز به یک نام درخور آن کار دارد. ممکن است شما کسب و کار قدیمی باشید که از قبل ممکن است یک نام را برای فروشگاه یا مغازه خود انتخاب کرده باشید یا اینکه یک کسب و کار جدید هستید که هنوز نامی را برای کسب و کار خود انتخاب نکرده اید.

باید این را بدانید که انتخاب نام برند برای یک فروشگاه آنلاین ممکن است مقداری دشوار و کار زمانبری باشد، اما در ادامه سعی می کنیم تعدادی از موارد مهم انتخاب نام مناسب را به شما معرفی کنیم:

از همه بدانید که معمولا نامی که از قبل برای فروشگاه خود قرار داده اید در صورتی که تمام ویژگی های یک نام خوب را داشته باشد ممکن است برای نام دامنه سایت شما خالی نباشد پس ادامه این مطلب را حتما مطالعه کنید.

۱- یک نام خوب باید تا حد امکان کوتاه باشد

۲- در ذهن یادآور یک موردی باشد که عموم مردم آن را بدانند

۳- از نظر نوشتاری به زبان فارسی و انگلیسی به زیبایی قابل نوشتن باشد (باید با یک طراح نیز مشورت کنید)

۴- امکان خواندن و نوشتن آن به شکل های مختلف به زبان فارسی و انگلیسی وجود نداشته باشد

۵- دامنه های com و ir آن خالی باشد

۶- ترجیحا آیدی آن در شبکه های اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام، تلگرام و… خالی باشد

و موارد دیگری که بسته به کسب و کار شما ممکن است متفاوت باشد.

اما الان ممکن است کمی نگران شده باشید که یک نام با داشتن این تعداد فاکتور و ويژگی به سختی قابل پیدا شدن است، درسته این یک پروسه زمان بر و مهمی است ولی برای اینکه بتوانیم بهتر به شما کمک کنیم یک مثال عملی را در زیر باهم انجام می دهیم:

مثلا یک کسب و کاری داریم که در حوزه ی پوشاک مشغول به کار است و نیاز به انتخاب یک نام مناسب دارد، اول از همه جزئیات یک لباس را به طور مثال در نظر بگیرید که شامل مواردی مثل نخ، پارچه، دکمه، زیپ، دوخت، جنس پنبه، کتان یا پلاستیک و موارد زیاد دیگری است.

حالا تک تک موارد بالا را می توانید در گوگل جستجو کنید؛ کلمات هم معنی آن را در دیکشنری های آنلاین مثل سایت واژه یاب پیدا کرده و آن ها را با ویژگی ها دیگری که گفتیم بررسی کنید تا به ۱۰ اسم برسید سپس وارد سایت godaddy.com شده و آن را به انگلیسی جستجو کنید و هر کدام که دامنه com خالی داشت را یادداشت کرده و در مرحله ی بعدی وارد یک سایتی که می توان در آن دامنه را خرید شوید؛ یکی از این سایت ها نت افراز است در اینجا مجدد نام دامنه را با پسوند ها com و ir وارد کنید و هر نامی را که خالی بود مجدد یادداشت کرده و وارد شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام و … شده و در آن ها نیز یک اکانت بسازید.

توجه داشته باشید در صورتی که نامی که انتخاب کردید در اینستاگرام و… قبل گرفته شده بود فقط کافی است در اتهای آن یک عدد کوتاه یا خط فاصله اضافه کنید و آن را به ثبت برسانید.

به این شکل می توانید با خیال راحت به مرحله ی بعد از انتخاب نام برند کسب و کار خود بروید و برای مراحل بعدی خودتان را آماده کنید.

اصلا نترسید و نگران نباشید ما در تمام مراحل می توانیم به شما کمک کنیم، پس بدون نگرانی به مطالعه ی ادامه ی این مطلب بپردازید.

۴- انتخاب تکنولوژی بستر فروشگاه آنلاین (نوع سایت، اپلیکیشن و…)

انتخاب تکنولوژی بستر فروشگاه آنلاین یا سیستم مدیریت محتوا، حتما نیاز به مشورت با یک کارشناس فعال در این حوزه دارد.

سیستم های مدیریت محتوا به صورت های مختلفی می باشد از سیستم های اختصاصی گرفته که مختص کسب و کار شما توسط یک تیم برنامه نویس حرفه ای کدنویسی و برنامه نویسی می شود و به طبع هزینه ی بسیار بالایی را به شما تحمیل می کند از برای شروع اکثر کسب و کارها قابل توجیح اقتصادی نیست، هم نیاز به نگه داری با هزینه ی بالاتر نسبت به روش های دیگر دارد و همچنین زمان نسبتا زیادی طول می کشد تا سایت شما آماده شده و قابل استفاده برای فروش شود.

سیستم مدیریت محتوای دیگر سیستم های آماده ای است که در دنیا وجود دارد که توسط شرکت های بسیار بزرگ و معتبر برنامه نویسی شده که می توان از آن ها استفاده کرد از جمله ی این سیستم های مدیریت محتوا: ودرپرس، جوملا، دروپال و موارد دیگری هستند که از همه ی آن ها محبوب تر در دنیا و ایران وردپرس می باشد.

وردپرس یک سیستم بسیار قوی با تیم پشتیبانی بسیار حرفه ای است تعداد بسیار بسیار زیادی سایت در دنیا و ایران از آن استفاده می کنند. این سیستم به صورت متن باز یا اوپن سورس بوده و توسط توسعه دهنده های این سیستم قابل استفاده است. از آنجا که استفاده کنندگان از این سیستم بسیار زیاد هستند و تیم پشت آن نیز بسیار قوی است به صورت دائمی در حال توسعه بود و در صورت به وجود آمدن کوچکترین مشکلی توسط گزارش های سراسری که به شرکت پشتیبان این سیستم مدیریت محتوا می رسد به سرعت آن مشکل رفع می شود.

که این موارد هیچ هزینه ای برای شما ندارد و این موارد به صورت رایگان بر روی سایت شما اعمال می شود.

بهتر است بدانید که وردپرس یک پایه و بیسی رو برای راه اندازی سایت شما فراهم می کند که این بیس رایگان است و برای اضافه کردن امکاناتی مثل راه اندازی فروشگاه اینترنتی و … باید افزونه هایی بر روی آن اضافه شود که امکانات متنوعی را به سایت شما اضافه می کند.

توجه داشته باشید  که برای داشتن یک بیس و پایه در سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی که توسط یک تیم برنامه نویسی می شود باید هزینه ی بسیار بالایی را بپردازید و برای هر بار توسعه و اضافه کردن امکانات جدید به سایت شما باید مجدد هزینه و زمان زیادی را صرف کنید.

در وردپرس مشکل بالا با امکان اضافه کردن افزونه های به سایت وردپرسی حل شده و نباید هزینه بسیار زیاد و زمان زیادی را برای این کار صرف کنید. هر چند برای افزودن امکانات مختلف باید توسط فرد متخصص این موارد انجام شود تا اختلال یا مشکلی برای سایت شما به وجود نیاید.

در کسب و کار شما ممکن است نیاز به یک سری امکانات خاص و ویژه ای باشد که هنوز افزونه ای برای آن ساخته نشده که با هزینه ی کمتری بتوانید آن امکان خاص را به سایت خود اضافه کنید، در اینجاست که باید از یک برنامه نویس متخصص حوزه وردپرس کمک بگیرید که بسته به سنگین بودن پروژه ای که تعریف می شود می توان به یک تیم برنامه نویسی برای این موضوع احتیاج داشت. پس بازهم وردپرس کم نیاورده و می توانید به هر شکلی که مورد نیاز شما است آن را گسترش دهید.

حتی اگر نیاز به یک تیم برنامه نویسی داشته باشید هزینه ی توسعه ی وردپرس معمولا از سایت هایی که به صورت اختصاصی برنامه نویسی شده اند کمتر شده و برای شما خیلی به صرفه تر می باشد.

ممکن است برای کسب و کار خود نیاز به طراحی یک اپلیکیشن داشته باشید که این موضوع نیز نیاز به بررسی توسط کارشناس و برنامه نویس این حوزه دارد، اما بدانید که در صورتی که سایت شما با وردپرس توسعه داده شده باشد، راه اندازی فروشگاه شما به صورت یک اپلیکیشن نیز بسیار سریعتر و کم هزینه تر است.

به خاطر دلایلی که در بالا گفته شد، بسیار به شما توصیه می کنیم که گزینه ی استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس را برای سایت خود در اولویت های بالای انتخاب خود قرار دهید.

توجه داشته باشید که سایت های معروف و مهمی در سطح ایران و جهان با این سیستم مشغول به فعالیت هستند که می توانید با یک جستجو ساده در گوگل با آن ها آشنا شوید.

۵- تشکیل تیم پشتیبانی فنی و پاسخگوی مشتریان و…

همان طور که در مورد ۱ نیز تا حدودی به آن اشاره شد تیم پشتیبان فنی و پاسخگویی به مشتریان بسیار برای سایت شما حیاتی می باشد و مستقیما روی رشد و ادامه کار شما تاثیر گذار است.

زمانی که هزینه های مختلفی را برای بالا آوردن سایت خود در گوگل می کنید و حتی هزینه ی تبلیغات مختلف را پرداخت می کنید، توقع این را دارید که زمانی که مثلا در یک جشنواره فروش مهم مثل شب یلدا یا عید نوروز و… قرار دارید و می خواید به طبع هزینه هایی که برای تبلیغات انجام داده اید فروش بالایی را تجربه کنید، اگر سایت شما در این زمان اندکی که برای کمپین فروش خود دارید دچار مشکل شود تمام هزینه های شما هدر رفته و به هیچ عنوان در آن زمان اندک نمی توانید یک متخصص را پیدا کرده تا مشکل سایت شما برطرف کند.

به همین دلیل پشتیبان با تجربه برای مدیریت و نگه داری فنی سایت شما بسیار مهم و تاثیر گذار است و زمانی اهمیت آن را متوجه می شود که در شرایطی که گفته شد دچار مشکل شوید.

تیم یا فرد پاسخگو برای پاسخ و پیگیری مشکلات و سوالات مشتریان بسیار اهمیت زیادی دارد و این فرد و افراد باید تجربه ارتباط با مشتری در حوزه آنلاین را داشته باشند پس نمی توان روی هر شخصی برای این موضوع حساب کرد. توجه کنید که مشتریان وفادار شما که بعد از بار اول که از شما خرید می کنند به وجود می آیند ارتباط کاملا مستقیم با پاسخگویی و پیگیری این فرد دارد.

این فرد یا این تیم باید ارتباط کلامی خوبی با مشتری و دیگر افراد تیم سایت شما داشته باشد تا بتواند با سرعت و دقت بالا به پیگیری موارد مختلفی که برای مشتریان شما پیش آمده بپردازد.

این را بدانید که در ابتدا نیاز نیست که شخصی را به صورت تمام وقت برای اینکار استخدام کنید و در صورتی که کسب و کار شما مشتریان بسیار زیادی ندارد می توانید این افراد با این ویژگی ها را به صورت غیرحضوری استخدام کنید.

ابزار کار این فرد تلفن گویا با خط ثابت و پاسخگویی پیام های مشتریان در چت سایت و شبکه های اجتماعی و راه های ارتباطی دیگر می تواند باشد.

پس اولین افرادی را که استخدام می کنید، اکنون برای شما مشخص شده،‌ پس هرچه سریعتر اقدام کنید.

۶- خرید دامنه متناسب با نام برند و گرفتن اکانت های شبکه های اجتماعی

این مورد در مورد ۳ نیز به آن اشاره شد. خرید دامنه، اصلی ترین خرید و اولین خرید شما می باشد. هرچه سریعتر بعد از انتخاب نام مناسب برای برند خود، دامنه ی آن را ثبت کنید و اکانت خود را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و… ایجاد کنید.

توجه کنید که دامنه com و ir را در اولویت خرید خود قرارد دهید و از سایت های معتبر مانند نت افراز و ایران سرور و… برای خرید دامنه اقدام کنید.

۷- خرید یک نرم افزار مدیریت حسابداری با قابلیت اتصال به فروشگاه اینترنتی

یکی از دلایل محبوبیت فروش اینترنتی از طریق وبسایت به دلیل شفاف و قابل سنجش بودن این حوزه می باشد که این زمانی تکمیل می شود که شما برای حساب و کتاب کار خود یک نرم افزار و سیستم حسابداری حرفه ای و قابل اعتماد تهیه کنید.

از ویژگی های این نرم افزار حسابداری می توان به قابلیت اتصال به سایت های وردپرسی و پشتیبانی قوی و استفاده آسان اشاره کرد.

یکی از شرکت های حسابداری معتبر که قابلیت اتصال به سایت وردپرسی را نیز دارد شرکت محک می باشد که ویژگی های گفته شده را دارد همچنین می توانید از حسابداری های تحت وب نیز استفاده کنید که قابلیت های و ویژگی های بالا را داشته باشند.

توجه داشته باشید اگر فکر می کنید که در ابتدا نیاز به حسابداری ندارید سخت در اشتباه هستید توجه کنید که کسب و کار اینترنتی همیشه امکان رشد بسیار سریع را دارد که شما را کاملا غافلگیر می کند و آن زمان است که متوجه می شوید به دلیل نداشتن نظم و سیستم در حسابداری خود خرجتان با دخلتان برابری نمی کند با اینکه فروش خوبی را داشته اید، پس این مورد را به هیچ وجه دسته کم نگیرید.

۸- خرید تجهیزات از جمله: سیستم کامپیوتر، پرینتر، بارکد اسکنر و…

هر کسب و کار به طبع نیاز به یک سری تجهیزات و امکانات دارد و کسب و کار فروش آنلاین نیز از این قضیه مستثنا نیست.

برای شروع حداقل دو سیستم کامپیوتر برای کار شما نیاز است، یکی مربوط به سرور حسابداری شما و مواردی که مربوط به پشتیبانی سایت می باشد و سیستم دوم برای دیدن سفارشات آمده روی سایت و پیگیری و ثبت تعیین وضعیت آن ها که سیستم دوم به صورت کلاینت به سیستم اصلی متصل می شود.

توجه داشته باشید که تمام اطلاعات فروش شما از جمله فاکتور ها، موجودی انبار، هزینه ها و… روی این سیستم ها می باشد پس حتما سیستم خوب و قابل اعتمادی را تهیه کنید و به صورت مرتب از اطلاعات نرم افزار حسابداری و موارد دیگر پشتیبان تهیه کنید تا در صورت به وجود آمدن مشکل امکان حل آن وجود داشته باشد.

بعد از تهیه ی سیستم نیاز به پرینتر لیبل زن بسیار احساس می شود، این پرینتر به سیستم ها متصل شده و برچسب های پستی سفارشات را چاپ کرده تا بتوانید با سرعت و کیفیت بالا روی کارتن ها و بسته بندی محصولات بچسبانید. نوع و مرغوبیت این پرینتر نیز بسیار با اهمیت می باشد.

موارد بعدی نیز بارکد اسکنر، پرینتر معمولی سایت A4 و A5 و پرینتر حرارتی می باشد که معمولا برای شروع به آن ها نیز احتیاج خواهید داشت و بهتر است این موارد را نیز تهیه کنید.

۹- خرید تجهیزات مصرفی از جمله کارتن،‌نایلن بسته بندی، چسب و…

بسته به محصولات و کالا هایی که برای فروش دارید نیاز به کارتن و لوازم بسته بندی دارید. توجه کنید که سیستم پستی یکسری استاندارد هایی دارد که باید حتما در بسته بندی سفارشات خود آن ها را لحاظ کنید.

تهیه ی کارتن به صورت خرد می تواند کمی دشوارد باشد. در ابتدا می توانید از سایت های مختلف کارتن با سایزهای مختلف و تعداد مورد نیاز خود تهیه کنید ولی به شما پیشنهاد می دهیم حتما چاپ و تولید کارتن مخصوص کسب و کار خودتان را در اولویت قرار دهید چون هم از نظر قیمتی بسیار به صرفه تر در آمده و هم زمان شما را برای تهیه ی این مورد به هدر نمی  دهد.

از موارد دیگر می توان به چسب ۵ سانتی، نایلن حباب دار، فوم، سلفون و… اشاره کرد که هر کدام بسته به نوع محصولات شما می تواند متفاوت باشد. ولی باید بدانید حتما باید در انتها قبل از تحویل سفارشات هر روز به پست، بسته بندی ها را به طور کامل چک کرده تا مطابق استاندارد پست باشد در غیر این صورت مرسوله ها مرجوع شده یا در مسیر رسیدن به دست مشتری شما دچار خرابی و مشکل می شود و می تواند برای شما خسارت به بار آورد.

۱۰- گرفتن تلفن گویا برای پشتیبانی سایت

همانطور که در قبل هم چند باری اشاره کردیم پشتیبانی امر مهمی در فروش اینترنتی می باشد و یکی از ابزار های پشتیبانی خط تلفن است. اما پیشنهاد می دهیم از تلفن گویا به جای یک شماره تلفن عادی استفاده کنید که رسمیت بیشتری به کسب و کار شما دهد و اعتماد مشتریان را به شما بیشتر جلب کند.

منظور ما از تلفن گویا، تلفن گویای مجازی می باشد که به سادگی قابل تهیه برای هر کسب و کار است فقط کافی است مدارک مورد نیاز را اسکن کرده به شرکت مربوطه ارسال کرده تا خطی که برای خود انتخاب کرده اید برای شما فعال سازی شود. سپس شرکت تلفن گویا مجازی بقیه ی مراحل را به شما توضیح می دهد از روش استفاده گرفته تا میزان استفاده از سرویس ها و…

مزیتی که تلفن گویا مجازی را جذاب می کنید عدم نیاز به داشتن یک تلفن ثابت است یعنی شماره تلفن مجازی شما بعد از اینکه تماسی دریافت کردید می تواند بر روی هر خط موبایلی دایورت شده و با موبایل خود تماس مشتریان را پاسخ دهید و همچنین در صورتی که نیاز به تماس با مشتری داشتید با موبایل خود به تلفن گویای خودتان تماس گرفته و کد ورود اختصاصی که از پیش تعریف کرده اید را وارد می کنید، حالا می توانید شماره مشتری را وارد کرده و از طریق خط ثابت تلفن گویا تماس را برقرار کنید.

به این صورت همیشه تمام مکالمات شما از طریق یک خط ثابت که می توانید یک خط رند برای خود انتخاب کنید برقرار می شود.

۱۱- طراحی سایت (در اینجا وردپرس انتخاب شده)

در اینجا تازه به مرحله ی طراحی سایت فروشگاه اینترنتی خودتان می رسید. همان طور که در مورد ۴ نیز گفته شد بعد از انتخاب تکنولوژی سایت که در اینجا به وردپرس می پردازیم وارد مراحل زیر می شوید:

در قدم اول بستن قرار داد با شرکت یا شخص طراح سایت می باشد که در این قرارداد نحوه پرداخت، امکانات ارائه شده روی سایت، نحوه و شرایط پشتیبانی، نحوه قطع یا ادامه ی همکاری و موارد دیگری باید وجود داشته باشد.

سپس با مشورت طراح سایت ظاهر اصلی سایت را که شامل صفحه ی اصلی، صفحه فروشگاه، درباره ما، تماس با ما،‌قوانین، وبلاگ و… انتخاب می کنید.

توجه داشته باشید که سعی کنید سلایق خاص خود را که مخالف نظر طراح سایت شماست روی سایت پیاده نکنید به دلیل اینکه هر فروشگاه اینترنتی باید یک سری استاندارد ها از نظر طراحی و استفاده داشته باشد که مطمئن باشید یک طراح سایت متخصص این موارد را به خوبی می شناسد و تغییر در هر یک از این اصول و استاندارد ها در مراحل بعدی سایت شما را دچار مشکل کرده و باعث کاهش بازدهی آن می شود پس به طراح خود اطمینان داشته باشید.

۱۲- نیاز سنجی و مشاوره با صاحب کسب و کار

حال باید با مشاوره با کارشناس این حوزه ببینید چه امکانات خاصی بر روی سایت نیاز دارید که در صورتی که نیاز به برنامه نویسی اختصاصی نداشته باشد آن را به سایت شما اضافه کند و در صورتی که نیاز به برنامه نویسی اختصاصی دارد موارد را به برنامه نویس سپرده و آن را پیگیری کند.

همچنین در این مرحله مجدد محصولات که شرایطی که قبلا توضیح دادیم را دارند را به کارشناس این حوزه معرفی کنید تا رقبای شما را بررسی کرده و یک برنامه ی تولید محتوای کلی برای شما در نظر گرفته شود.

۱۳- انتخاب قالب مناسب با توجه به نیاز صاحب کسب و کار

پس از انتخاب ظاهر سایت یک قالب مناسب توسط طراح انتخاب شده و بر روی وردپرس خام سایت شما نصب می شود و تغییراتی که باهم صحبت کرده اید را روی سایت اعمال می کند.

یک قالب سایت خوب باید دارای لایسنس بوده و اختصاصی برای سایت شما خریداری شده باشد و حتما از سایت معتبری تهیه شده باشد.

در صورتی که نیاز شما توسط قالب های آماده رفع نمی شود به صورت کامل نیاز های خود را به طراح داده تا با تیم برنامه نویسی یک قالب اختصاصی برای شما طراحی و برنامه نویسی شود.

توجه داشته باشید که طراحی و برنامه نویسی یک قالب اختصاصی برای شما هزینه ی نهایی طراحی سایت را به شدت افزایش می دهد، پس در صورتی که برای شروع به امکانات خاصی نیاز ندارید می توانید از قالب های آماده ای که برای شما توسط طراح و کارشناس انتخاب شده استفاده کنید.

۱۴- نصب و پیاده سازی موارد امنیتی

امنیت یک وبسایت بسیار اهمیت دارد؛‌ دقیقا همان طور که یک فروشگاه یا مغازه ی فیزیکی باید موارد امنیتی از سرقت گرفته تا آتش سوزی و… در آن رعایت شود تا از به وجود آمدن مشکلات و خسارات در آینده جلوگیری شود، سایت نیز به همین صورت می باشد.

از جمله مواردی که باید بررسی شود:

  • امنیت هاست و سرور استفاده شده
  • استفاده از CDN پیشرفته و معتبر برای پنهان نگه داشتن اطلاعات سرور از هکرها
  • مخفی کردن آدرس دسترسی ادمین سایت
  • استفاده از ورود دوعاملی برای ادمین سایت و کاربران دیگر
  • مسدود کننده آی پی هایی که درخواست مکرر به سایت ارسال می کنند
  • استفاده از کپچا برای تمام فرم های استفاده شده در سایت
  • استفاده از SSL معتبر
  • تغییر پیشوند جداول وردپرس
  • نصب سیستم پشتیبان گیری خودکار
  • و موارد دیگر

۱۵- طراحی صفحه ی اصلی سایت

حال صفحه ی اصلی سایت با توجه به جلسه و نمونه هایی که با کارفرما صحبت شده طراحی می شود. توجه داشته باشید اطلاعاتی مانند: اینکه چه گزینه هایی در منو بالای سایت قرار داشته باشید یا در بدنه ی اصلی سایت چه متنی نوشته شود و همچنین اطلاعاتی که در فوتر نیاز است را همگی نوشته و برای طراح سایت ارسال کنید تا در این مرحله این اطلاعات در سایت جایگذاری شوند.

همچنین در صورتی که لوگو و بنر سایت و عکس محصولات مناسبی ندارید همه ی این موارد را در این مرحله با طراح و کارشناس در میان بگذارید تا برای این موارد برنامه ریزی و هماهنگی شود.

توجه داشته باشید که معمولا طراحی لوگو و بنر سایت از طراحی اصلی سایت جدا بوده و باید هزینه ی جداگانه ای در این رابطه پرداخت شود.

۱۶- نصب افزونه ی سئو سایت

سئو یک فرآیند پیچیده و زمان بری است که مراحل مختلفی از برنامه نویسی پایه ای سایت شما گرفته تا تولید محتوا متنی و نحوه بارگذاری و لینک دهی داخلی و خارجی شما است را شامل می شود.

یکی از موارد که مربوط به بحث فنی سایت است نصب افزونه و اضافه کردن امکاناتی است که باعث می شود کدهای سایت شما در گوگل به درستی درک شود و باعث کاهش امتیاز شما در گوگل نشود و همچنین این آپشن کمک های بسیار زیاد دیگری به شما می کند از جمله: ریدایرکت اتوماتیک url های سایت، ساخت نقشه ی سایت، بررسی مطالب نوشته شده ی داخل سایت شما و مطابقت آن با اصول اولیه نگارش و سئو (البته این موارد باید توسط یک کارشناس سئو بررسی شود) و… می باشد که باعث افزایش رتبه ی شما در گوگل و بهتر است بگوییم باعث به وجود آمدن امکان افزایش رتبه شما در گوگل می شود.

۱۷- اطلاعاتی که باید در صفحات درباره ما، تماس با ما، هدر و فوتر سایت و… قرار بگیرد

اگر تا الان فکری راجع به اطلاعاتی که مختص شما است و می خواهید در سایتتان قرار بگیرد نکرده اید الان وقت انجام آن است. این موارد را سریعا نوشته و به طراح سایت خود تحویل دهید.

در سایت صفحات مهمی داریم که بودن آن ها بسیار ضروری است و اگر دقت کنید در تمام سایت های معروف و استاندارد نیز آن ها را می بینید از جمله ی این صفحات:

صفحه ی درباره ما:

در این صفحه اطلاعاتی از کسب و کارتان و معرفی سابقه ی فعالیت و افرادی که در تیم شما حضور دارند و همچنین مجوز ها و افتخاراتی که تا به الان کسب کرده اید و موارد اینچنین می باشد که می توانید از قسمت درباره ما سایت های دیگر نیز الگو بگیرید تا بتوانید راحت تر این اطلاعات را تکمیل کنید.

صفحه تماس با ما:

در این صفحه باید اطلاعات تماس و راه هایی که مشتریان می توانند با شما برای مشکلات و پیگیری سفارشات داشته باشند را بنویسید همچنین نشانی محل فروشگاه یا دفتر فیزیکی کسب و کارتان و محل انبار و دفتر سایت و آدرسی که مشتریان در صورت نیاز به مرجوع سفارش باید مرسوله را ارسال کنند قرار دهید.

از جمله راه های ارتباطی پیشنهادی ما به شما:

  • تلفن گویا
  • چت آنلاین داخل سایت
  • تیکت
  • فرم تماس با ما
  • پیامرسان های ایتا، واتساپ و تلگرام
  • سیستم پیامکی

موارد فوق معمولا بهترین دسترسی ها می باشد که برای کاربران و مشتری ها قابل دسترس است.

هدر سایت:

هدر یا سربرگ سایت به قسمت بالایی سایت گفته می شود که معمولا شامل لوگو سایت، منو اصلی، ورود حساب کاربری، سبد خرید می باشد و در بعضی موارد تلفن تماس و لینک شبکه های اجتماعی نیز در آن قرار می گیرد.

لوگو را در این مرحله حتما نهایی کرده و فایل آن را برای طراح ارسال کنید. فایل بهتر است با فرمت psd باشد و با حداکثر کیفیت ممکن در فتوشاپ قابل استفاده باشد.

گزینه هایی را که معمولا در منو اصلی سایت قرار می دهند: خانه، فروشگاه،خدمات،وبلاگ، تماس باما، درباره ما می باشد که ممکن است بر اساس کسب و کار شما مقداری متفاوت باشد پس این موارد را نیز نهایی کرده و برای طراح ارسال کنید.

فوتر سایت:

در فوتر نیز معمولا اطلاعاتی همچون توضیح خلاصه ای از کسب و کار شما، لینک های مفید، قوانین سایت، نحوه استفاده از سایت، روش های پرداخت، نماد مجوزها، لینک شبکه های اجتماعی، تلفن تماس و آدرس و… قرار می گیرد که می توانید بنا به نیاز خود آن ها را مشخص کنید.

پس تمامی این موارد را نیز مشخص کرده و برای طراح سایت خود ارسال کنید.

صفحه قوانین سایت:

این صفحه نیز مهم می باشد؛ شما باید تمام قوانین استفاده از محصولات خود و شرایط بازگشت وجه و قوانین مرجوعی کالا و… را طبق قوانین و مقررات مصرف کننده در فضای مجازی در این صفحه یادداشت کنید.

برای نوشتن اطلاعات این صفحه حتما از سایت های معتبر کمک بگیرید و از گوگل هم می توانید استفاده کنید.

صفحه آموزش استفاده از سایت، روش های پرداخت و…

این صفحات نیز باید تکمیل شوند که با کمک طراح سایت می توانید این موارد را نیز نوشته و در صفحه مربوطه درج کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده از امکانات سایت توسط مشتری پیشنهاد می شود از هر مرحله عکس گرفته و برای هر مرحله توضیحات لازم را بنویسید و در صورت امکان یک فیلم کوتاه از تمام موارد تهیه کرده و در این صفحه قرار دهید.

۱۸- ساخت دسته بندی محصولات و نوشته ها بر اساس نیاز کارفرما

هر کسب و کاری براساس محصولاتی که برای فروش دارد دسته بندی محصول خاص خود را دارد. برای درک بهتر می توانید به سایت دیجی کالا مراجعه کرده و در منو اصلی بالا سایت دسته بندی های مختلف را مشاهده کنید.

مثلا اگر فروشگاه لوازم خانگی دارید باید دسته هایی از جمله: لوازم برقی، لوازم آشپزخانه، ظروف و… داشته باشید که هر کدام از محصولات شما در نهایت متعلق به یکی از این دسته بندی ها خواهد بود.

وبلاگ سایت یکی از مهمترین قسمت های هر سایتی می باشد که درصد زیادی از کار سئو سایت شما و کاربرانی که به سمت شما از گوگل می آیند وارد این قسمت می شوند و از طریق این وبلاگ است که کاربران را وارد صفحات محصول خود کرده و به مشتری تبدیل می شوند.

داخل وبلاگ مقالات قرار می گیرند که هر کدام از مقالات مرتبط با محصولات و نوع کسب و کار شما نوشته می شوند و دقیقا مانند محصولات هر مقاله مربوط به یک دسته بندی خاصی می باشد.

انتخاب دسته بندی ها مخصوصا دسته بندی وبلاگ بهتر است با مشورت یک کارشناس سئو انجام شود تا بیشترین بازدهی را برای سایت داشته باشد. بهتر است بدانید یکی از فاکتور های مهم انتخاب دسته بندی سایت ها رقیب شما در گوگل هستند.

۱۹- طراحی بنرهای مورد نیاز سایت

جالب است بدانید که یکی از مهمترین فاکتور های زیبایی هر سایتی طراحی گرافیکی بنرهای آن سایت است که در کنار تصاویر حرفه ای که از محصولات شما گرفته شده و رنگبندی منوها و صفحات می تواند چشم نوازی خاصی را به سایت شما بدهد.

در این مرحله حتما با یک طراح گرفیک با تجربه در طراحی بنر سایت مشورت بگیرید و اطلاعاتی را که نیاز دارید و همچنین تصاویر محصولات استراتژیک خود را با کیفیت بسیار بالا در اختیار طراح گرافیک قرار داده تا بهترین بنر سایت را مناسب با محل قرار گیری آن در سایت برای شما طراحی و آماده کند.

۲۰- عکاسی حرفه ای از محصولات مخصوص قالب سایت طراحی شده

در بالا نیز اشاره کردیم که یک سایت حرفه ای باید تصاویر بسیار با کیفیت و حرفه ای از محصولات خود را در صفحه ی مخصوص هر محصول قرار دهد. در این صورت است که کاربران سایت به کسب و کار شما اعتماد کرده و متوجه حرفه ای بودن شما در این حوزه می شوند و شکل ظاهر سایت شما بسیار حرفه ای و زیبا می شود.

پس حتما این مورد را رعایت کنید و این توصیه را از ما داشته باشید که اولویت بالایی را برای این موضوع قرار دهید.

۲۱- برنامه ریزی تولید محتوا سئو شده برای دسته بندی های ایجاد شده در سایت

اولین برنامه ریزی و استراتژی که باید برای سایت تازه تاسیس انجام شود برنامه ریزی برای تولید محتوای دسته بندی هایی است که در بالا به صورت مفصل توضیح دادیم.

تک تک این دسته بندی ها چه دسته بندی محصولات چه دسته بندی مقالات وبلاگ سایت؛ باید به صورت اختصاصی تولید محتوای حرفه ای شده و با اصول سئو داخل سایت شما نوشته و پیدا سازی شود.

این مورد نقش مهمی در آینده ی رتبه ی شما در گوگل دارد.

۲۲- تولید محتوا و بارگذاری محتوا دسته بندی ها

حالا باید برنامه ی تولید محتوایی که بر اساس اصول سئو و بررسی رقبا و… انجام شده را به دست تیم نویسنده ها رسانده تا بررسی حوزه ی شما و تحقیقات اولیه شروع به تولید محتوای اختصاصی و اصولی برای این دسته بندی ها کنند. پس از انجام این کار محتوا ها مجدد توسط سرپرست محتوای تیم نویسنده ها از نظر ویرایش، اصول سئو و… بررسی شده سپس بر روی سایت بارگذاری می شوند و در صورت نیاز کارهای همچون لینک های داخلی نیز در آن پیدا می شود.

۲۳- بررسی سایت توسط کارفرما و رفع مشکلات در صورت نیاز

در این مرحله یک دسترسی موقتی به کارفرما داده شده تا بتواند موارد مختلفی را که از قبل با تیم طراحی و… صحبت کرده چک کند تا تمامی موارد به درستی انجام شده باشد و در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد که مطابق قرارداد یا صحبت های قبلی نبوده مجدد بررسی شده و بازنگری و اصلاح شود.

۲۴- برنامه ریزی تولید محتوا برای محصولات سایت

برنامه ریزی مهم بعدی که باید انجام شود برنامه ریزی بر اساس اولویت بندی که با همفکری و مشورت صاحب کسب و کار و بررسی رقبا و بازار انجام شده است.

در این برنامه محصولات طبق اولویت لیست شده و اطلاعات آن ها توسط کارفرما به تیم کارشناس سئو ارسال می گردد.

حال لیستی که شامل تمام محصولات طبق اولویت، کلمات کلیدی، نام های مختلف محصول، عنوان مناسب برای سایت و گوگل و… است در اکسل ساخته می شود.

۲۵- تولید محتوای مختص محصولات

اطلاعات دقیق محصولات از کارفرما گرفته شده یا در صورت نیاز و امکان محصولات برای تیم تولید محتوا ارسال می شود تا اطلاعات دقیق برداشته شود، سپس محصولات مشابه و رقبا نیز بررسی شده و شروع به تولید محتوای کاملا اختصاصی در حوزه ی کسب و کار شما بر اساس اکسل برنامه ریزی محتوا محصولات می شود.

۲۶- بارگذاری محصولات روی سایت

در این مرحله محتوا از تیم تولید محتوا گرفته می شود و همچنین تصاویر حرفه ای و مناسب سایت نیز از آتلیه عکاسی گرفته شده و بر اساس اصول محتوا گذاری بر روی سایت بارگذاری می شود.

از جمله مواردی که باید رعایت شود:

  • عنوان بندی
  • انتخاب دسته بندی
  • ثبت قیمت و مشخصاب
  • ثبت ویژگی ها
  • ثبت ابعاد و وزن
  • ثبت محصولات مشابه و پیشنهاد سایت به مشتری
  • بارگذاری تصاویر محصول و محتوا محصول با اصول سئو
  • و موارد دیگری که ممکن است برای هر سایتی متفاوت باشد

۲۷- برنامه ریزی تولید محتوا مقالات برای وبلاگ

یکی دیگر از مهم ترین برنامه ریزی ها، برنامه ی تولید محتوا مقالات وبلاگ سایت می باشد.

این را بدانید که مقالات سایت شما است که باعث می شود سایت شما در جستجو های گوگل در رتبه های بالاتری بیاید. می توانید یه جستجو در گوگل انجام دهید و آماری را به دست آورید که وبسایت هایی که در رتبه های اول تا پنجم گوگل هستند به ترتیب چه درآمد های بالایی را تجربه می کنند.

هر سایت از راه های بسیار زیادی می تواند کاربران جدید را به خود جذب کند که مهمترین آن ها کانال جذب کاربر از طریق گوگل است که درصد بالایی از این کاربران در صورتی که تمامی موارد فوق را تا اینجا رعایت کرده باشید می توانند مشتری محصولات شما شده و از مشتریان وفادار و همیشگی شما شوند.

جالب هست بدانید که همین قسمت وبلاگ شما می تواند یکی از قسمت های درآمدی سایت شما در آینده باشد یه این صورت که بعد از مدتی که سایت شما در کلمات و عبارات مختلف وارد لینک های اول گوگل می شود، سیل زیادی از درخواست ها به سمت سایت شما می آید که رپورتاژ آگهی های خود را در سایت شما درج کنند و در صورت تمایل، می توانید این امکان را فراهم کنید تا بتوانید از یک راه جدید از طریق وبسایت خود درآمد داشته باشید.

معمولا برنامه ریزی تولید محتوا به شکل زیر انجام می شود:

انتخاب یک عبارت یا کلمه کلیدی اصلی که با مشورت کارفرما و متخصص سئو انتخاب می شود. این کلمه یا عبارت همان عبارتی است که کاربران در گوگل جستجو کرده و ما باید جزو لینک های اول گوگل در این جستجو باشیم.

حال، بر اساس این عبارت اصلی تحقیق کلمات کلیدی برای محتوا شروع شده و لیستی از عبارت های کلیدی جدید بر اساس کلمه ی اول نوشته می شود.

کلمات هم کانسپ نیز توسط کارشناس سئو جستجو شده و در این لیست آورده می شود؛ سپس نوع مقاله، دسته بندی، تعداد کلمات، عناوین مقالات و… همگی در یک اکسل آورده می شود.

یک اکسل نیز ساخته شده و این مقالات به ترتیب و اصول خاصی بین نویسنده ها تقسیم شده تا از روی آن شروع به تولید محتوا کنند.

۲۹ – زمان بندی انتشار مقالات

در اکسلی که بالا توضیح دادیم قسمتی را برای تاریخ انتشار دقیق مقالات براساس میزان تولید محتوا تعیین می شود.

تولید محتوای منظم و دقیق و انتشار آن به صورت منظم بر روی سایت بسیار برای گوگل مهم بوده و یکی از فاکتور های سئو برای افزایش امتیاز گوگل برای سایت شما است.

۳۰- خرید هاست مناسب

هاست یا سرور محلی است که کسب و کار آنلاین شما داخل آن قرار می گیرد. در صورتی که هاست سایت شما دچار مشکل شود سایت شما نیز دچار مشکل می شود و این مشکلات و خسارات بسیار زیادی را باعث می شود. از جمله مهمترین این موارد امکان پاک شدن کامل سایت، نفوذ هکرها، کاهش رتبه سایت در گوگل و… است. پس باید در انتخاب یک هاست معتر و مناسب بسیار دقت کرد و با توصیه هر فرد غیرمتخصص سراغ یک هاست که ممکن است مقدای ارزان شود نروید تا باعث نشوید که کسب و کار خود را به راحتی نابود کنید.

هاست و سرور می تواند روی سرعت سایت بسیار تاثیرگذار باشد و این فاکتور بسیار مهمی در جذب رضایت کاربران و همچنین گوگل می باشد.

هر چقدر امکانات پیشرفته تر و سنگین تری روی سایت قرار بگیرید ممکن است به هاست قوی تری برای سایت نیاز باشد.

۳۱- انتقال سایت به روی هاست و پابلیش کردن سایت

در این مرحله سایتی که بر روی سیستم طراح سایت بوده است به هاست واقعی منتفل می شود. حال تمامی مراحل و موارد مجدد بررسی کامل می شود تا مشکلی در قسمت های مختلف مشاهده نشود و در صورت وجود مشکل، اصلاح شود. کارفرما و صاحب کسب و کار نیز می تواند قسمت های مختلف را مجدد بررسی کرده تا از کارکرد صحیح تمامی قسمت ها مطمئن شود.

در ابتدا سایت به حالت تعمیر درآمده تا مراحل بعدی نیز تکمیل گردد، اما بسته به نوع کسب و کار و امکانات سایت می توان در این مرحله سایت را عمومی کرده یا مراحل بعدی را انجام داده سپس سایت برای عموم و گوگل باز شود.

۳۲- اضافه کردن امکاناتی همچون ورود با کد پیامکی، اتصال به حسابداری، صدور فاکتور آنلاین

امکان ورود با کد یکبار مصرف پیامکی یکی از موارد نسبتا جدید و بسیار مهم بر روی سایت ها است که سهولت و سادگی استفاده از سایت را برای کاربران شما ایجاد می کند؛ تا حدی این موضوع و آپشن برای یک سایت اهمیت دارد که در صورت نبودن آن ممکن است تعداد زیادی از کاربران جدید از ثبت نام و استفاده از سایت شما و خرید محصولات سایت منصرف شوند و به سایت رقیب رفته و خرید خود را انجام دهند.

در قبل میزان اهمیت داشتن سیستم و نرم افزار حسابداری را برای شما روشن کردیم، حالا وقت آن رسیده که سایت به این نرم افزار متصل شده و تمام موجودی ها، قیمت ها،‌ جزئیات کالاها و… به صورت خودکار و لحظه به لحظه بین نرم افزار و سایت بروز شود. این امکان باعث سرعت استفاده شما از سایت می شود وگرنه باید تک تک سفارش های روی سایت را مجدد به صورت دستی بر روی نرم افزار حسابداری ثبت کنید در صورتی که با این آپشن تمامی سفارشات به صورت خودکار بر روی نرم افزار حسابداری آمده و ثبت می شود.

همچنین بعد از هر بار ورود کالای جدید و افزایش یا کاهش موجود و تغییر قیمت ها باید به صورت دستی کالا را در سایت پیدا کرده و آن را به روز کنید که کار بسیار طاقت فرسا و زمان بری بوده امکان بروز خطا نیز بسیار زیاد است.

در بعضی از کسب و کار های مشتریان نیاز به گرفتن فاکتور از فروشنده را دارند که این امکان نیز روی سایت وجود دارد که پس از خرید فاکتور به صورت خودکار به نام مشتری صادر شده و در دسترس او قرار گیرد. همچنین مشتری می تواند در صورت نیاز پیش فاکتور برای محصولاتی که می خواهد خرید کند دریافت کند. که این امکان نیز می تواند کاربردی باشد.

۳۳- اتصال به سیستم پست و قراردهای مرتبط

عموما سایت ها فروشگاهی محصولات خود را توسط شرکت های پستی مثل تیپاکس یا شرکت ملی پست و… ارسال می کنند که سایت شما نیز به احتمال زیاد به همین شکل می باشد.

این که بخواهید بعد از آمدن هر سفارش آن را به دفتر پست برده و توسط اداره پست ثبت و تحویل گرفته شود و کد رهگیری به شما داده شود واقعا کار سخت و زمان بری است و رضایت مشتریان به خاطر زمان بر شدن ارسال ها و اینکه کد رهگیری خیلی دیر به دستشان می رسد به شدت کاهش پیدا می کند.

به همین منظور این امکان وجود دارد که با قرارداد بستن با شرکت های واسط یک امکانی روی سایت اضافه گردد که به محض ثبت سفارش هزینه ارسال بر روی فاکتور مشتری لحاظ شده و پرداخت شود در همان لحظه نیز کل سفارش با تمام جزییات در سیستم شرکت پست ثبت می شود و به صورت خودکار کد رهگیری برای مشتری ارسال می شود که واقعا امکان بسیار کاربردی و خوبی برای هر سایت فروشگاهی می باشد.

توجه داشته باشید که باید تمام جزییات از جمله وزن و ابعاد محصولات را از قبل برای هر محصول در سایت ثبت کنید تا تمامی مراحل به درستی انجام شود.

همچنین یک سری مدارک و هزینه برای راه اندازی این موضوع نیاز است که باید این موارد را در اختیار طراح سایت قرار دهید.

۳۴- گرفتن درگاه پرداخت

بسیار واضح است که وجود درگاه پرداخت برای یک فروشگاه آنلاین یک امر حیاتی است. مدارک مورد نیاز را آماده کرده و برای تیم طراحی سایت ارسال کرده تا مراحل گرفتن درگاه پرداخت انجام شده و درگاه برای سایت فعال شود.

۳۵- گرفتن اینماد و نماد اعتماد

وجود نماد های رسمی در هر سایت فروشگاهی بسیار مهم است و باید در زمان شروع کار تمامی موارد انجام شود. برای گرفتن نماد نیز مدارکی مورد نیاز است که باید آن را در اختیار تیم طراحی قرار داده تا مراحل کار آن پیگیری شود.

۳۶- اتصال به آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل

در ابزار فوق پیشرفته و فوق قدرتمند که گوگل در اختیار تمام سایت ها قرار داده است آنالیتیکس و سرچ کنسول می باشد. این ابزار ها توسط بزرگترین سایت ها نیز در حال استفاده هستند که شما نیز می توانید از این ابزار های قدرتمند برای پیشرفت سایت خود استفاده کنید.

ابزار آنالیتیکس تمامی آمارهای سایت شما را به دقت رصد می کند به طور مثال: هر ساعت، روزانه، هفتگی و… چند کاربر وارد سایت شده است، آن کاربر به چه صفحاتی از سایت وارد شده، چند ثانیه در آن صفحه مانده، روی چه مواردی کلیک کرده، بعد از چه مدت از سایت خارج می شود یا اصلا از چه کانالی وارد سایت شما شده و ده ها گزارش بسیار مهم کاربردی که استفاده از این گزارشات توسط یک کارشناس حوزه ی آنالیتیکس و انجام کارهای مرتبط با آن بسیار روی فروش و بازدهی سایت تاثیرگذار می باشد.

ابزار سرچ کنسول نیز ابزار بسیار قدرتمندی است که گزارش های جالب و مهمی را از سایت به شما می دهد به طور مثال: با چه عبارت ها و کلماتی کاربران وارد سایت شده اند، با چه عبارت هایی بیشتر در گوگل سایت شما نمایش داده شده یا کلیک خورده، میزان سرعت سایت، برخی خطا ها و… موارد بسیار زیاد دیگری در این ابزار در دسترس است که استفاده از آن توسط یک متخصص می تواند رتبه سایت شما را در گوگل به شدت افزایش دهد و به لینک های اول در عبارات مهم حوزه کاری خود شوید.

۳۷- بررسی مستمر وضعیت سلامتی سایت از نظر فنی

از این مرحله به بعد وارد فاز جدیدی از کار می شویم. که شامل پایش دقیقا سایت و انجام کارهایی می شود که بازدهی و عملکرد سایت را تا حد امکان بالا ببرد.

این مراحل باید به صورت روزانه و مستمر بررسی شده تا در صورت وجود مشکل در سریعترین زمان ممکن حل شود و از بروز خسارت و مشکل به سایت جلوگیری شود.

بررسی دقیق و روزانه یا هفتگی سایت توسط یک کارشناس خبره روی جزئیات فنی سایت بسیار مهم بوده و عملکرد صحیح سایت را تضمین می کند.

۳۸- بررسی مستمر محتواهای تولید شده و آپدیت محتوا

همان طور که در موارد قبلی راجع به سرچ کنسول گفته شد یکی از مواردی که باید به صورت مرتب چک و بررسی شود ابزار سرچ کنسول است تا میزان تاثیرگذاری محتواهایی که تا الان روی سات منتشر شده بررسی شود و در صورت نیاز هر محتوا بر اساس گزارش سرچ کنسول آپدیت شده یا محتوای جدیدی برای انتشار برنامه ریزی و تولید شود.

این مورد نیز برای رشد مستمر و بالا ماندن در لینک های اول بسیار ضروری است و در صورتی که انجام نشود رقبا از شما سبقت گرفته و رتبه های بالا را از شما می گیرند.

۳۹- رپورتاژ و بک لینک و تبلیغات

از اینجا وارد فاز حرفه ای هر سایت و کسب و کار اینترنتی می شویم؛ از رپورتاژ و بک لینک که برای سئو پیشرفته بوده تا تبلیغات که باعث رشد و انفجار فروش روی هر فروشگاه آنلاین حرفه ای می شود.

بعد از کارهای تولید محتوا، سئو و آپدیت محتوا و مواردی که به آن ها اشاره کردیم ممکن است در بعضی از عبارت های کلیدی مهم که برای سایت فروش زیادی می آورد همچنان در لینک های اول نباشیم که در اینجا یکی از بهترین علاج ها استفاده از سئو خارجی و لینک سازی خارجی است به این صورت که: با بررسی رقبا توسط کارشناس سئو سایت هایی که رقبا در آن ها مقالات یا به عبارتی رپورتاژهای خود را در آن قرارد داده اند را پیدا کرده و ما نیز در آن سایت ها رپورتاژ قرار می دهیم و از آن سایت به سایت خود بر اساس یک سری اصول خاص سئو و استراتژی لینک می دهیم و این مورد پس مدتی باعث می شود در آن عبارتی مدتا در لینک های پایین گیر کرده بودیم به لینک ها بالا راه پیدا کنیم.

بک لینک نیز تقریبا مشابه رپورتاژ است اما با یک سری ترفند ها و موارد دیگر که باید به شکل های مختلف از آن استفاده شود تا به رتبه سایت در گوگل کمک کند. توجه کنید که در صورت استفاده اشتباه از بک لینک ممکن است سایت شما به جای رشد در گوگل دچار کاهش امتیاز شده و به لینک های خیلی پایین تر و صفحات بعدی وارد شوید.

همان طور که می دانید سئو فرآیند نسبتا زمان بر اما همیشگی برای سایت است که هزینه آن نسبت با تبلیغات نیز معمولا کم تر است.

اما در برخی مواقع تنها راه فروش انفجاری تبلیغات از کانال های مختلف است. مثلا در کمپین ها نوروز، یلدا، بلک فرایدی و… باید حتما حتما از ابزار تبلیغات استفاده شود تا در آن زمان کم بیشترین اطلاع رسانی انجام شده و کاربران به سرعت وارد سایت شوند و از تخفیفات و امکانات سایت دیدن کنند و خرید خود را انجام دهند.

تبلیغات در صورتی که درست و اصولی توسط کارشناس باتجربه انجام شود می تواند تاثیرات بسیار زیادی در زمان خیلی کم بر روی افزایش فروش سایت بگذارد.

از جمله کانال های تبلیغات: تبلیغات گسترده در اینستاگرام، تبلیغات کلیکی در سایت های پربازدید، ارسال پیامک به مشتریان قبلی و… است که هر کدام می تواند تاثیر خود را بر روی فروش به شرطی که بقیه ی موارد به درستی انجام شده باشد بگذارد.

۴۰- اتصال سایت به سایت های ترب، تخفیفان، اسنپ، دیجی کالا و…

کانال های ورود کاربران و مشتریان به سایت بسیار زیاد و متنوع است که بستگی به کسب و کار شما می توان هر کدام یا همگی را انتخاب کرد.

از جمله سایت هایی که می تواند تاثیر خیلی خوبی رو افزایش فروش سایت بگذارد ترب و تخفیفان هستند. بعد از بستن قرارداد و ارسال مدارک و پرداخت هزینه ی عضویت که معمولا مبلغ بسیار مناسبی است، سایت توسط کارشناس شما به پنل این سایت ها متصل می شود و این سایت ها توسط تبلیغات و روش هایی که دارند کاربران به سمت سایت شما فرستاده و باعث افزایش فروش محصولات روی سایت شما می شوند.

سایت اسنپ نیز با امکاناتی که در اپلیکیشن خود قرار داده کاربران و مشتریان خوبی را به سمت سایت ارسال می کند.

توجه داشته باشید که تمام موارد تبلیغات و سایت هایی مثل ترب در صورتی بیشترین فروش و بازدهی را ایجاد می کنند که سایت بدون مشکل کار کند و به صورت حرفه ای و استاندارد طراحی شده باشد.

مورد دیگری که وجود دارد ثبت نام در فروشندگان دیجی کالا است که می توانید با پرداخت کمیسیون به دیجی کالا، محصولات سایت خود را در دیجی کالا قرار داده و از دیجی کالا نیز فروش داشته باشید و مشتریان دیجی کالا با محصولات شما آشنا شده و در صورت رضایت از سایت خودتان در دفعه بعدی خرید خواهند کرد که می تواند کمک خوبی به رشد کسب و کار شما کند.

۴۱- محدودیت دسترسی به قسمت های سایت و پنل ها

تا به اینجا امکانات بسیار زیادی روی سایت فروشگاه اینترنتی شما فعال شده است و همچنین پنل ها مختلفی برای تبلیغات، پیامک اتصال به پست و… نیز برای شما قابل استفاده است.

اما باید بدانید که استفاده اشتباه یا سو استفاده توسط افرادی که ممکن است برای شما در سایت فعالیت داشته باشند باعث شود تمام هزینه ها و زمانی که برای اینکار گذاشته اید از ببین برود به همین دلیل حتما باید محدودیت دسترسی را برای تمامی افراد اعمال کنید و به هر شخصی به میزان مسئولیت ها و وظایفش دسترسی لازم را از امکانات سایت گرفته تا پنل های مختلف را بدهید.

این کار توسط طراح سایت با استفاده از نصب ابزار و تنظیمات مرتبط با این موضوع برای شما انجام می شود ولی برای پنل هایی که از سایت ها دیگر در دسترس شما قرار گرفته باید خودتان آن ها را مدیریت کرده و فقط در صورت نیاز آن را فقط به کارشناس مخصوص آن منتقل کنید.

در این مقاله تمامی موارد مهمی که برای هر فروشگاه آنلاین برای شروع نیاز است اشاره شد، که با انجام این موارد مطمئن باشید که می توانید آینده بسیارخوبی را برای کسب و کار خود رقم بزنید و فروش های بسیار بالایی را تجربه کنید که در حال حاضر خیلی از افراد این ها را تجربه کرده اند که شما نیز می توانید یکی از آن ها باشید.

در صورتی که در هر کدام از این مراحل نیاز به مشاوره و کمک داشتید تیم اوبرا دوستانه در خدمت شماست و تمام تجربیات خود را برای توسعه و پیشرفت کسب و کار شما در اختیارتان قرار می دهد.

موفق و پیروز باشید.

امیرحسین سلطانی

2 نظر در “۰ تا ۱۰۰ روند طراحی سایت فروشگاهی (راهنما جامع)

  1. علی ایمانی گفت:

    مقاله ی جامع و مفیدی بود.
    ممنون و متشکر

    1. امیرحسین سلطانی گفت:

      سلام وقت بخیر
      خوشحالم که این مقاله براتون مفید بوده، ازتون دعوت می کنم مقالات دیگه رو هم از وبلاگ اوبرا مطالعه کنید.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *