طراحی سایت

راهنما جامع طراحی سایت فروشگاهی از ۰ تا ۱۰۰ (ویدیو+متن)

هدف این مقاله آشنایی افراد یا شرکت هایی است که می خواهند سفارش طراحی سایت فروشگاهی را بدهند،‌ اما نیاز دارند که اطلاعات کافی برای آشنایی بیشتر با این حوزه داشته باشند. به این صورت می توانند دقیق تر نیاز خود را بسنجند و خواسته های خود را برای طراحی به شرکت طراحی وبسایت انتقال دهند. بعد از مطالعه ی این مقاله خیلی راحت تر، سریع تر و حرفه ای تر می توانید برای انجام اینکار قدم بردارید.

ضرورت طراحی سایت فروشگاهی

تا زمانی که به صورت آفلاین و فیزیکی مشغول به فعالیت هستید، فروش کالا و خدمات شما کاملا به یک زمان و یک مکان محدود می شود. همچنین برای جذب مشتری اگر بخواهید تبلیغاتی انجام دهید،‌ با اینکه گستردگی تبلیغات نمی تواند از محدوده ی فروشگاه یا شرکت شما فراتر رود،‌ ولی هزینه های تبلیغاتی بسیار سنگین هستند و در عین حال،‌ بازدهی مناسبی را نخواهند داشت.

اما با داشتن یک وبسایت حرفه ای پا را از محدوده ی مکانی و زمانی خود فرا تر می گذارید. به راحتی می توانید در تمام کشور یا حتی دنیا در دسترس مردم باشید و کسب و کار خودتان را به آن ها معرفی کنید. به این صورت که اگر کالا یا محصولی دارید می توانید آن ها را با حمل و نقل های مرتبط با این کار به دست مشتریان برسانید و همچنین مشتریان نیز در هر ساعت شبانه روز می توانند وارد فروشگاه آنلاین شما شده و از محصولات دیدن کنند و خرید خود را انجام دهند.

حتی اگر خدمات ارائه می دهید در صورتی که خدمات شما پتانسیل ارائه به مشتری از راه دور را دارد به راحتی می توانید این خدمات را به صورت آنلاین ارائه دهید یا اگر خدماتی دارید که حتما باید به صورت حضوری نیروهای خود را ارسال کنید،‌ با داشتن وبسایت می توانید محدوده ی خدمات دهی خود را بسیار گسترده تر کنید و حتی در شهرهای پر درخواست دیگر، نمایندگی گرفته و خدمات را به راحتی به شهر های دیگر هم انتقال دهید و درآمد شرکت را به شدت افزایش دهید.

ممکن است به فکر ساخت سایت رایگان هم افتاده باشید پس بهتر است سری به وبلاگ اوبرا بزنید و این مقاله را نیز مطالعه کنید. اگر هم به فکر ساخت سایت فروشگاهی رایگان هستید بازهم یک مقاله اختصاصی برای این موضوع داریم که می تواند به شما کمک کند.

نقش فضای مجازی و اهمیت سایت

همان طور که کاملا واضح است، فضای مجازی و اینترنت برای هر قشری از جامعه جزو نیازهای مهم شده و اینترنت و ابزارهای اتصال و استفاده از آن مثل گوشی ها و کامپیوترها،‌ به شدت در میان مردم زیاد شده است. بعد از کرونا درصد بالایی از مردم مجبور به خرید گوشی و کامپیوتر برای استفاده های مختلفی که در آن زمان نیاز داشتند شدند و در آن چند سال فرهنگ جامعه کاملا با استفاده از اینترنت برای رفع انواع نیاز ها از جمله خرید اینترنتی،‌ همسان شد.

پس حالا برای هر کسب و کار داشتن یک وبسایت بسیار ضرورت دارد؛ تا حدی که در بسیاری از موارد مشتریان بعد از مراجعه به فروشگاه ها درخواست آدرس پیج اینستاگرام یا وبسایت را از متصدی های فروشگاه ها دارند تا خریدهای بعدی خود را خیلی راحت تر بتوانند انجام دهند. این آمار نیاز به خدمات آنلاین کاملا قابل اثبات بوده و از طریق ابزارهایی که برای بررسی ترند بودن موضوعات توسط گوگل ارائه شده، این آمار منتشر شده است.

چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق داشته باشید؟

هرکاری برای موفقیت نیاز به انجام کارهای زیادی دارد که خیلی از این کارها را نمی دانیم. تنها راهی که می توان مسیر موفقیت در هر کاری به سریعترین و مطمئن ترین روش،‌ طی کرد، استفاده از تجربیات افرادی است که قبلا این مسیر را طی کرده اند. گرفتن مشورت و انتقال تجربیات از افراد با تجربه ی این حوزه بسیار کمک کننده است. هرچقدر هم با اینترنت و ابزارهای دیجیتال کار کرده باشیم،‌ باز هم از پشت پرده ی کارهای یک فروشگاه اینترنتی به صورت کامل آگاه نیستیم.

پس اولین قدم رسیدن به موفقیت یک فروشگاه اینترنتی تازه کار، گرفتن مشاوره از کارشناس با تجربه ی این حوزه است. در مرحله ی بعد داشتن نظم و زمان بندی برای انجام کارهایی است که باید در این مسیر انجام دهید. به صورتی که در ابتدا یک هدف مشخصی را با توجه به مشاوره با کارشناس، تعیین کنید، سپس گام های رسیدن به این هدف را به صورت واضح بنویسید و برای هر گام یک بازه زمانی تعیین کنید؛ به صورتی که نه تنها تاریخ و زمان هر قدم مشخص باشد، بلکه زمان رسیدن به آخرین قدم یا مرحله نیز کاملا مشخص باشد.

تنها به این صورت است که می توانید رشد خوبی را در این مسیر تجربه کنید. بعد از این دو مرحله می توانید بر اساس برنامه ریزی مکتوب، بهترین طراح وبسایت را پیدا کرده و یک فروشگاه اینترنتی حرفه ای را با استاندارد های که بعدا خواهیم گفت، راه اندازی کنید.

قیمت طراحی سایت فروشگاهی

قیمت طراحی سایت فروشگاهی،‌ به عوامل متعددی بستگی دارد. از نوع سیستم مدیریت محتوا گرفته تا امکانات اصلی و فرعی وبسایت که همگی در تعیین  قیمت طراحی سایت فروشگاهی تاثیرگذار هستند. برای آشنایی کامل و دقیق با این موضوع حتما این عنوان را در وبلاگ اوبرا جستجو کنید.

نکات قابل توجه در طراحی سایت فروشگاهی

در طراحی سایت فروشگاهی، عوامل مهمی وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد. از جمله این نکات مهم:

  • انتخاب طراح سایت متخصص
  • مشخص کردن دقیق هدف از طراحی سات
  • انتخاب مشاور متخصص و باتجربه
  • تعیین بودجه برای راه اندازی و ادامه کار
  • اعلام دقیق خواسته ها و نیاز ها در جلسه نیاز سنجی

موارد بالا، مواردیند که به غیر از خود طراحی سایت مثل نام دامنه، نوع هاست،‌ طراحی گرافیکی و… هستند. این نکات مهم باید قبل از شروع کار و بستن قرارداد پروژه طراحی سایت باید آن ها را به صورت کامل بررسی کرد.

بعد از اینکه این مراحل را طی کردید وارد فاز طراحی می شوید که نکات مهم آن در مقاله ای که به طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی پرداخته ایم آورده شده است. برای آشنایی دقیق تر با این موضوع حتما مقاله را به دقت مطالعه کنید تا بتوانید وبسایتی مطابق با نیاز خود داشته باشید.

برخی از مزایای استفاده از فروشگاه اینترنتی

بزرگترین مشخصه ی فروشگاه های اینترنتی،‌ عدم محدودیت به مکان و زمان است و اکثر کسب و کارها به همین دلیل به سمت ساخت فروشگاه آنلاین و فروش از طریق وبسایت می آیند. اما برخی از مزیت های دیگر فروشگاه اینترنتی که می توانیم نام ببریم:

  • عدم نیاز به مکان و زمان خاص
  • سرعت بالای خدمات
  • دسترسی آسان و خرید آگاهانه ی مشتریان
  • هزینه ی بسیار پایین تر نسبت به فروشگاه فیزیکی
  • روش های متعدد معرفی و تبلیغات
  • هزینه ی پایین تر تبلیغات در فضای مجازی
  • همکاری با افراد و شرکت های متخصص
  • دسترسی به آمار دقیق فروش
  • وجود گزارش های بسیار دقیق از رفتار کاربران سایت
  • تنوع زیاد کانال های ورود کاربر به وبسایت
  • و موارد بسیار زیاد دیگر

ضرورت طراحی سایت فروشگاهی برای صاحبان کسب و کار

امروزه هر کسب و کاری نه تنها برای رشد و پیشرفت، بلکه برای بقای خود باید حضور فعالی در فضای مجازی و اینترنت داشته باشد. به این دلیل است که فرهنگ مردم به این سمت رفته که نیازهای خود را از طریق اینترنت رفع کنند. بدیهی است که در زمان حال حاضر،‌ باید با توجه به نیاز جامعه کسب و کار را توسعه داد،‌ که بهترین راه برای توسعه ی کسب و کار و رشد سریع آن داشتن یک سایت فروشگاهی است.

وقتی به زمانی رسیدیم که اکثر مردم بعد از اینکه به مغازه یا فروشگاهی مراجعه می کنند، قبل یا بعد از خرید آدرس پیج یا سایت آن مغازه را می خواهند تا محصولات بیشتری را خیلی راحت تر ببینند و خرید کنند؛ خب در این زمان ضرورت حضور در فضای مجازی و اینترنت بسیار آشکار است و مقاومت در برابر حضور در این فضا، باعث نابودی و شکست تدریجی آن کسب و کار می شود.

در صورتی که صاحب کسب و کاری هستید می توانید به فکر ساخت سایت شخصی نیز برای خود باشید و افتخارات و تجربیات خود را در آن قرار دهید، این نوع وبسایت های بسیار در بین افراد موفق و معروف جذابیت دارد و به خوبی از مزایای آن استفاده می کنند.

مهم ترین ویژگی های یک سایت فروشگاهی موفق

در صورتی که در شروع کار فاکتور هایی که در بالا گفتیم و در مقالات دیگر اوبرا نیز راجع به آن ها نوشته ایم را رعایت کنید، ویژگی های یک سایت فروشگاهی موفق را برای شروع خواهید داشت. اما در ادامه ی کار،‌ بر اساس رشد وبسایت و چالش هایی که ممکن است به وجود بیاید، تصمیمات درست بسیار می تواند در موفقیت موثر باشد. مهمترین کاری که در طی کار باید انجام دهید، استفاده از نیروهای متخصص در هر قسمت از کارتان است. به این صورت می توانید موفقیت خود را به کمک تجربیان افراد متخصص تضمین کنید.

اگر بازهم اشتیاق به آشنایی با جزئیات این ویژگی ها هستید،‌ حتما مقالات دیگر اوبرا را مطالعه کنید.

تفاوت طراحی سایت فروشگاه با دیگر سایت ها در چیست؟

در ابتدا بهتر است که با نام انواع وبسایت ها آشنا شوید. وبسایت ها را می توان به شکل های مختلفی دسته بندی کرد. اما دسته بندی های کاری وبسایت های شامل موارد زیر است:

  • وبسایت های فروشگاهی
  • وبسایت های خبری
  • وبسایت های شرکتی
  • وبسایت های فروش فایل
  • وبسایت های آموزشی
  • و سبک های متعدد کاری دیگر

هر کدام از وبسایت های بالا امکانات و ویژگی های مختص به خود را دارند. مثلا وبسایت های شرکتی، عموما به صورت سایت تک صفحه ای ساخته می شود. تا اطلاعا یک شرکت را به سریعترین و خلاصه ترین شکل ممکن نمایش دهد. همچنین وبسایت های آموزشی دارای امکانات خاصی مثل برگزاری کلاس های آنلاین هستند که در سایر وبسایت ها کاربردی ندارد.

اما وبسایت های فروشگاهی، بارزترین ویژگی که دارد، استفاده از سیستم فروشگاه ساز است. با استفاده از این ویژگی است که امکان درج و نمایش محصولات در وبسایت و فروش آن ها انجام می شود. همچنین تفاوت مهم دیگر، نحوه سئو و استراتژی وبسایت فروشگاهی است که در بعضی موارد می تواند تفاوت های زیادی با دیگر وبسایت ها داشته باشد.

جالب است بدانید که سایت فروشگاه یا وبسایت فروشگاهی یکی از پر امکانات ترین انواع سایت است که می تواند قابلیت های مختلفی را در اختیار صاحبان کسب و کار ها قرار دهد. به همین دلیل است که باید با استفاده از متخصصان این حوزه، مدیریت و پشتیبانی این کار انجام شود.

نحوه مدیریت سایت های فروشگاهی

برای پاسخ به نحوه مدیریت سایت های فروشگاهی، باید به دو پوزیشن کار توجه کرد. اولین مورد مدیریت اصلی مجموعه است که معمولا دانش فنی راجع به طراحی، پشتیبانی و نگهداری و سئو و موارد دیگر را ندارد. در صورتی که معمولا دانش و تجربه ی مدیریتی در حوزه های مالی و منابع انسانی و موارد مرتبط دیگر را می تواند تا حدود خیلی خوبی داشته باشد. همچنین راه برد و مسیر کلی کسب و کار را با تجربه ای در چندین سال پیدا کرده است، می تواند مشخص کند.

اما دومین مورد، مدیریت خود وبسایت است البته در صورتی که به صورت استاندارد همه کارها انجام شده باشد. مدیریت اصلی یک شخص با تجربه در حوزه دیجیتال مارکتینگ را انتخاب می کند. به این صورت که این شخص باید دانش خوبی راجع به فروش در فضای اینترنت، مدیریت وبسایت، پشتیبانی فنی، برنامه نویسی، سئو و تبلیغات و… داشته باشد. البته اشتباه نکنید، قرار نیست یک نفر برای یک وبسایت تمام این کارها را به تنهایی انجام دهد، این مواردی است که باید یک مدیر وبسایت تجربه و دانش مورد نظر را داشته باشد. بعد از انتخاب مدیر وبسایت، این شخص شروع به جذب نیروهای متخصص در هر پوزیشن کاری ، می کند. به این صورت که برای سئو و تولید محتوا با شناسایی افراد مجرب، آن ها را جذب و استخدام می کند و همچنین موارد دیگری مثل برنامه نویسی، طراحی گرافیکی و…؛ این افراد توسط یک مدیر باتجربه ی وبسایت است که در ابتدا مصاحبه می شوند و سپس استخدام می شوند.

هزینه طراحی فروشگاه اینترنتی

بابت موضوع هزینه ی طراحی فروشگاه اینترنتی قبلا در مقالات متعدد در وبسایت اوبرا نوشته ایم. اما باید بدانید که این هزینه کاملا بسته به نوع و نیاز کسب و کار شما دارد. ممکن است کسب و کاری باشید با هزینه ی ۱۰ میلیون تومانی بتواند در شروع کار، فروش خوبی را تجربه کند یا کسب و کار دیگر به دلیل گستردگی و پیچیدگی هایی که دارد نیاز به اختصاصی سازی ها زیادی داشته باشد که هزینه ی اولیه ی طراحی را افزایش می دهد. در صورتی که می خواهید کمترین و بیشترین هزینه طراحی را بدانید، هم می توانید مقالات مرتبط با این موضوع را در اوبرا بخوانید و هم می توانید به صفحه ی خدمات وبسایت اوبرا مراجعه کنید و با هزینه ها و امکانات مختلف با جزئیات آشنا شوید.

طراحی سایت فروشگاهی سازگار با انواع تبلت ها و تلفن های همراه

در حال حاضر بدیهی ترین و مهمترین ویژگی که باید هر وبسایتی داشته باشد سازگاری آن برای نمایش در صفحه نمایش های مختلف مثل تبلت و خصوصا تلفن های همراه است. این ویژگی باید به صورت بسیار دقیق توسط طراح پیاده سازی شود و تمامی قسمت ها بارها به شکل های مختلف بررسی شود تا تمامی قسمت های سایت به صورت رسپانسیور و سازگار با موبایل و بقیه ی دستگاه ها طراحی شده باشد.

ویژگی رسپانسیو یا سازگار با موبایل بسیار برای کاربران مهم است و در صورتی که طراحی سایت فروشگاهی سازگار با انواع تبلت ها و تلفن های همراه نباشد، کاربران به سرعت وبسایت را ترک می کنند و بازدید و فروش بسیار کاهش پیدا می کند. از طرفی گوگل هم این موضوع را با دقت بررسی می کند و بسیار به آن اهمیت می دهد؛ در صورتی که قسمتی از وبسایت دچار مشکل باشد و به درستی در هر سایزی از صفحه نمایش، نشان داده نشود یک امتیاز منفی برای وبسایت مورد نظر در نظر می گیرد که باعث می شود این وبسایت نتواند در لینک های اول گوگل ظاهر شود.

استفاده از نماد اعتماد الکترونیکی در طراحی سایت فروشگاهی

نماد الکترونیک در وبسایت های ایرانی باعث جلب اعتماد کاربران و مشتریان می شود. شاید اکثر کاربران حتی دلیل استفاده از این نماد را نمی دانند؛ این نماد به نوعی مجوز فعالیت یک وبسایت در فضای اینترنتی ایران است که هر وبسایتی که در آن عملیات فروش انجام می شود، حتما باید آن را داشته باشد.

برای دریافت این نماد باید محل دقیق کسب و کار، شماره تلفن ثابت، مجوزها و موارد دیگر ارائه شود و توسط سازمان نماد اعتماد الکترونیک همه ی این موارد بررسی شده و احراز و صحت سنجی می شود. یعنی زمانی که مشتری یک وبسایت از خدمات راضی نباشد، می تواند با مراجعه با اینماد آن وبسایت تمامی اطلاعات صاحب کسب و کار را ببیند و در همان جا نیز، شکایت خود را ثبت کند تا توسط مراجع ذی صلاح بررسی شود.

نماد های مهم و متعدد دیگری هم وجود دارد که وبسایت ها بسته بزرگی فعالیت خود، مجبور به گرفتن آن ها هستند، از جمله ی مهمترین این نمادها: نماد ساماندهی و نماد اتحادیه کسب و کارهای مجازی است.

فاکتورهای لازم در طراحی سایت فروشگاهی

فاکتور های بسیار زیاد و مهمی وجود دارد که باید در طراحی سایت فروشگاهی،‌ حتما آن ها را در نظر گرفت. صاحب کسب و کار برای اینکه بتواند دید خوبی رو وبسایت خود داشته باشد، باید حداقل آشنایی با این فاکتور ها داشته باشد (البته نیاز به دانش عمیق در این موضوعات ندارد)، به این صورت است که می تواند با جذب افراد متخصص این حوزه، توانایی درک کارهای انجام شده را داشته باشد یا اینکه در صورتی که شخصی وظایف خود را به درستی انجام نمی دهد، بتواند تا حدودی آن را متوجه شود و پیگری لازم را انجام دهد.

اما این فاکتورها را می توان به صورت زیر نام برد:

  • محل نگه داری وبسایت یا هاست (سرور)
  • ساختار انواع وبسایت (سیستم مدیریت محتوا)
  • امکانات مختلف وبسایت فروشگاهی
  • سرعت لود وبسایت
  • رنگ بندی و طراحی گرافیکی
  • تولید محتوا و سئو
  • بررسی رقبا
  • و موارد بسیار زیاد دیگر

در بالا فقط برخی از فاکتورهای مهم را نام بردیم. می توانید برای آشنایی بیشتر به مقاله ای که در موضوع طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی نوشته شده اطلاعات بیشتری را پیدا کنید که می تواند بسیار به شما کمک کند.

اتصال شبکه های اجتماعی به وب سایت

شبکه های اجتماعی در ایران بسیار محبوب هستند، به شکلی که فعالیت حرفه ای در آن های می تواند تاثیر مستقیمی در فروش وبسایت داشته باشد. شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر، یوتیوب، آپارات، تیک تاک و… مهمترین شبکه های اجتماعی هستند. این موضوع برای گوگل نیز بسیار اهمیت دارد؛ به شکلی که وقتی کاربری از پیج اینستاگرام یا اپلیکیشن دیگری وارد وبسایت می شود، گوگل کاملا این موضوع را پایش می کند و در صورتی که افراد زیادی از این طریق وارد وبسایت شما شوند، اعتبار بسیار زیادی توسط گوگل به وبسایت داده می شود و باعث می شود در لینک های اول گوگل نیز نمایش داده شود.

نحوه لینک یا اتصال شبکه های اجتماعی به وب سایت باید توسط دیجیتال مارکتر یا متخصص سئو برنامه ریزی و پایش شود تا بیشترین بازدهی را برای وبسایت داشته باشد.

ساخت فروشگاهی اینترنتی واکنش گرا

ممکن است عبارت ساخت فروشگاه اینترنتی واکنشگرا به گوش شما خورده باشد؛ این ویژگی همان ریسپانسیور یا سازگاری با تبلت های و تلفن های همراه است که در بالا هم به آن پرداختیم. این ویژگی بسیار با اهمیت بوده و باید برای تمام قسمت های وبسایت این موضوع رعایت شود.

فروشگاه آنلاین با قابلیت دسترسی بالا

ماهیت فضای آنلاین که فروشگاه آنلاین هم جزو آن است، قابلیت دسترسی بالا است. یعنی در هر زمان و هر مکانی بدون هیچ محدودیتی می توان به اطلاعات مورد نظر دست پیدا کرد.

پس فروشگاه آنلاین با قابلیت دسترسی بالا یه موردی است که پیش فرض وجود دارد و این جذابیت اینترنت هم به همین خاطر است.

ساخت وب سایت رایگان با پسوند com یکی از مواردی است که می تواند دسترسی بالاتری را به وبسایت شما بدهد،‌ دلیل این حرف این است که اکثر کاربران با دامنه com آشنایی بیشتری دارند و زمانی که نام برند شما را می شنوند در صورتی که بخواهند دامنه را جستجو کنند اولین کاری که انجام می دهند در انتها نام برند شما پسوند com را قرار داده و در مرورگر خود جستجو می کنند.

سئو و بهینه سازی سایت

سئو و بهینه سازی سایت از ابتدای کار طراحی سایت شروع شده و تا همیشه ادامه پیدا می کند. این موضوع جزو جدایی ناپذیر هر وبسایتی است و باید همیشه و به صورت مستمر این موضوع مهم را انجام داد. تمام این موارد نیز برای نمایش سایت در لینک های اول گوگل است که ممکن است بخواهید بدانید هزینه ساخت سایت در گوگل چقدر است است؛ که در مقاله ی مرتبط با آن تمام اطلاعاتی که باید برای موضوع سئو و بهینه سازی داشته باشید را به شما ارائه دادیم.

البته باید بدانید که ساخت سایت در گوگل عبارت درستی هست یا خیر و بهتر است چه مواردی را راجع به این موضوع باید بدانیم پس مقاله ی مرتبط با این موضوع را نیز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *